Ali je nitrofurantoin enak makrodantinu?
Ali je nitrofurantoin enak makrodantinu?

Video: Ali je nitrofurantoin enak makrodantinu?

Video: Ali je nitrofurantoin enak makrodantinu?
Video: Nitrofurantoin: Why is it listed on the Beer's list? 2024, Julij
Anonim

Ali so Macrobid in Macrodantin the Enako Stvar? Macrobid ( nitrofurantoin monohidrat/makrokristali) in Macrodantin ( nitrofurantoin ) so antibiotiki za zdravljenje okužb sečil in mehurja. Razlika je v tem, da se Macrobid jemlje dvakrat na dan in Makrodantin se jemlje štirikrat na dan.

Poleg tega je nitrofurantoin generičen za Macrobid?

Macrobid je blagovna znamka za nitrofurantoin , antibiotik, ki se uporablja za zdravljenje ali preprečevanje okužb sečil. Macrobid je na voljo le na recept in je v obliki tablet, suspenzije in kapsule.

Vedite tudi, kateri razred antibiotikov je nitrofurantoin? Nitrofurantoin pripada a razred zdravil, imenovanih protimikrobna oz antibiotiki . A razred drog je skupina zdravil, ki delujejo na podoben način. Ta zdravila se pogosto uporabljajo za zdravljenje podobnih stanj. Nitrofurantoin pomaga ubiti bakterije, ki povzročajo okužbe sečil.

Če to upoštevamo, kaj je močnejši makrobid ali makrodantin?

Glavna razlika je v tem, da za zdravljenje okužb sečil (UTI) Makrodantin se odmerja štirikrat na dan in Macrobid se odmerja dvakrat na dan (pomislite na ponudbo za MacroBID ). Macrobid je na splošno prednost zaradi enostavnosti upravljanja.

Kateri antibiotik je podoben Macrobidu?

Makrobid (nitrofurantoin monohidrat/makrokristali) in Bactrim (sulfametoksazol in trimetoprim) sta antibiotika, ki se uporabljata za zdravljenje okužb sečil. Macrobid se uporablja tudi za zdravljenje okužb mehurja.

Priporočena: