Kakšna je koda CPT za supraglotoplastiko?
Kakšna je koda CPT za supraglotoplastiko?

Video: Kakšna je koda CPT za supraglotoplastiko?

Video: Kakšna je koda CPT za supraglotoplastiko?
Video: planeTALK | "Captain JOE" 2/2 The Popstar of YouTube Pilots (С субтитрами) 2024, Julij
Anonim

Koda CPT 31588 opisuje operacijo na okostju grla (običajno ščitničnega hrustanca) in mehkih tkivih endolaringe, medtem ko je supraglotoplastika kirurška delitev ali rekonstrukcija skrajšanih ariepiglotičnih gub pri otrocih s hudim stridorjem ali obstrukcijo dihanja zaradi laringomalacije.

Poleg tega je katera oznaka CPT nadomestila 31588?

Poleg tega CPT dodal tri nove kode poročati o ablaciji ali uničenju, terapevtskih injekcijah in injekcijah za povečanje (31572-31574) ter pregledati obstoječo laringoskopijo kode (31575-31579). Končno, CPT 31582 in 31588 so bili izbrisan.

Prav tako veste, kaj je koda CPT za traheostomijo? 31600 ali 31601

Vedeti morate tudi, kaj je supraglotoplastika?

Center za pediatrične motnje dihalnih poti Supraglotoplastika je mikroskopski kirurški poseg za spreminjanje nepravilno oblikovanih struktur zgornjega grla. To otroku z določenimi pogoji (na primer hudo laringomalacijo) omogoča lažje dihanje.

Kaj lahko pričakujem po supraglotoplastiki?

Vaš otrok se morda sliši slabše ali pa ima na začetku težave s hranjenjem po operacijo in to lahko traja do 1-2 tedna. To je predvsem sekundarno otekanje in/ ali navajanje na izboljšano dihanje ali hranjenje. To bi se moralo rešiti v 2 tednih.

Priporočena: