Kaj je kontralateralno gibanje?
Kaj je kontralateralno gibanje?

Video: Kaj je kontralateralno gibanje?

Video: Kaj je kontralateralno gibanje?
Video: Kaj je senzorna intergracija 2024, Julij
Anonim

A kontralateralno gibanje nanaša se na vadbo mišic na nasprotnih straneh telesa drug od drugega. Za boljšo predstavo, na zgornji sliki moški dela jedro premikanje imenovane nasprotja. Je kontralateralno gibanje ker istočasno iztegne levo roko in desno nogo.

Vprašali so se tudi, kaj je ipsilateralno gibanje?

Medicinska definicija Ipsilateralno Ipsilateralno : Na isti strani, v nasprotju s kontralateralno. Na primer, tumor na desni strani možganov lahko vpliva na vid ipsilateralno, to je na desnem očesu.

Vedite tudi, kaj pomeni kontralateralno v anatomiji? Kontralateralno : Za ali se nanaša na drugo stran. Nasprotje od ipsilateralnega (ista stran). Na primer, možganska kap, ki vključuje desno stran možganov, lahko povzroči kontralateralno paraliza leve noge.

Na ta način, kakšna je razlika med ipsilateralnim in kontralateralnim?

Kot pridevniki razlika med kontralateralnimi in ipsilateralno . je to kontralateralno je na nasprotni strani telesa, medtem ko ipsilateralno je (anatomija|medicina) na isti strani telesa.

Je vodenje ipsilateralna dejavnost?

Ipsilateralno pomeni uporabo iste stranske roke in noge. Tako bi na primer menil, da bi boksar udaril z desno roko in odbil z desne noge. Ta elastičnost in togost se ne uporablja le za pridobivanje moči skozi roke, ampak tudi za proizvodnjo moči skozi stopalo, na primer pri hoji ali teče.

Priporočena: