Kaj je kontralateralno in ipsilateralno?
Kaj je kontralateralno in ipsilateralno?

Video: Kaj je kontralateralno in ipsilateralno?

Video: Kaj je kontralateralno in ipsilateralno?
Video: Kaj je konjugirano kompleksno število? 2024, Julij
Anonim

Kontralateralno in Ipsilateralno . Kontralateralno je opredeljen kot „ki se nanaša na drugo stran“. Ipsilateralno velja za nasprotje kontralateralno in se pojavi na isti strani.

Torej, kaj je pomen ipsilateralnega in kontralateralnega?

Ipsilateralno : Na isti strani, v nasprotju z kontralateralno . Na primer, tumor na desni strani možganov lahko vpliva na vid ipsilateralno, to je na desnem očesu.

Lahko se tudi vprašamo, kaj v medicinskem smislu pomeni ipsilateralno? Medicinska definicija od ipsilateralno : se nahaja ali se pojavlja na isti strani telesa ali vpliva nanjo - primerjajte kontralateralno.

Poleg tega, kaj pomeni kontralateralno v anatomiji?

Kontralateralno : Za ali se nanaša na drugo stran. Nasprotje od ipsilateralnega (ista stran). Na primer, možganska kap, ki vključuje desno stran možganov, lahko povzroči kontralateralno paraliza leve noge.

Kje se nahaja ipsilateralna?

Ipsilateralno se nanaša na strukture na isti strani telesa ali možganov (levo ali desno), medtem ko se kontralateralna nanaša na strukture na nasprotnih straneh telesa. Uporablja se tudi za primerjavo lokacijo strukture so nasprotni izrazi, superiorni in inferiorni. Ko predmet leži nad drugim, leži nad njim.

Priporočena: