Kaj je posploševanje in diskriminacija dražljajev?
Kaj je posploševanje in diskriminacija dražljajev?

Video: Kaj je posploševanje in diskriminacija dražljajev?

Video: Kaj je posploševanje in diskriminacija dražljajev?
Video: InDizajn s Mirjanom Mikulec, s21/ep1 2024, Junij
Anonim

Splošna stimulacija in diskriminacija dražljajev so deli bihevioristične teorije učenja, ki opisuje, kako se vedenja lahko naučimo z operantnim (prostovoljno vedenje) ali klasičnim (refleksno vedenje) pogojevanjem.

Kakšna je razlika med posploševanjem spodbude in diskriminacijo dražljajev?

zato spodbuda za diskriminacijo se osredotoča na posameznika razlikovati med dva dražljaji in se nanje odzivajo drugače in posploševanje dražljajev se osredotoča na posameznika, da se odzove na oboje različne dražljaje v enak način.

Kaj je zgoraj zgoraj, kaj je posploševanje dražljajev? V procesu kondicioniranja, posploševanje dražljajev je težnja po pogojenem dražljaj da vzbudi podobne odzive, potem ko je bil odziv pogojen.

Kaj je tudi diskriminacija spodbud?

Diskriminacija je izraz, ki se uporablja tako v klasičnem kot v operantnem kondicioniranju. Vključuje sposobnost razlikovanja med enim dražljaj in podobno dražljaji . V obeh primerih to pomeni, da se morate odzvati le na določene dražljaji , in ne odgovarja na podobne.

Kaj je primer diskriminatornega dražljaja?

A diskriminacijski dražljaj je predhodnik dražljaj ki ima dražljaj nadzor nad vedenjem, ker je bilo vedenje v prisotnosti tega zanesljivo okrepljeno dražljaj v preteklosti. V primer zgoraj je babica diskriminacijski dražljaj za vedenje prositi za sladkarije.

Priporočena: