Kako iz dolgih kosti raste kvizlet?
Kako iz dolgih kosti raste kvizlet?

Video: Kako iz dolgih kosti raste kvizlet?

Video: Kako iz dolgih kosti raste kvizlet?
Video: Обзор Quizlet - как учить слова, создавать карточки, добавлять готовые наборы 2024, Julij
Anonim

Dolžina: Raste po dolžini z množenjem celic v epifizni plošči ali hrustancu. To pomeni, da bodo novonastale celice hrustanca potisnile starejše, večje celice proti diafizi. kost ). Sčasoma te hrustančne celice nadomestijo osteociti, kar poveča njihovo dolžino kost.

Podobno se lahko vprašamo, kako rastejo dolge kosti?

Dolga kost . Oni rasti predvsem z raztezanjem diafize, z epifizo na vsakem koncu rastoča kost . Konci epifiz so pokriti s hialinskim hrustancem ("sklepni hrustanec"). Vzdolžna rast oz dolge kosti je posledica endohondralne okostenelosti na epifizni plošči.

Poleg tega, kje je kvizlet za rast dolgih kosti? Epifizna plošča je območje rast v dolga kost . -to je plast hialinskega hrustanca, kjer v nezrelosti pride do okostenelosti kosti.

Kako potem kosti rastejo v premeru Kako dolge kosti rastejo v dolžino?

Kosti Rast Kosti zrastejo v dolžino na epifizni plošči s postopkom, ki je podoben endohondralni okostenelosti. Čeprav kosti ustavi narašča v dolžino v zgodnji odrasli dobi se lahko še naprej povečujejo v debelini oz premer vse življenje kot odziv na stres zaradi povečane mišične aktivnosti ali teže.

Kje se nahaja rastna plošča dolge kosti?

Rastne plošče so nahajajo med razširjenim delom jaška kost (metafiza) in konec kost (epifiza). The dolge kosti telesa ne rastejo od središča navzven. Namesto tega rast se pojavi na vsakem koncu kost okoli rastna plošča.

Priporočena: