Kakšna razlika v dražljajih je potrebna za zaznavanje odziva?
Kakšna razlika v dražljajih je potrebna za zaznavanje odziva?

Video: Kakšna razlika v dražljajih je potrebna za zaznavanje odziva?

Video: Kakšna razlika v dražljajih je potrebna za zaznavanje odziva?
Video: Топ 30 СТРАШНЫХ видео! 😱 [Страшный комп. августа 2021 г.] 2024, Julij
Anonim

Včasih nas bolj zanima, koliko Za odkrivanje je potrebna razlika v dražljajih a Razlika med njimi. To je znano kot samo opazno Razlika (jnd) oz Razlika prag. Za razliko od absolutnega praga, razlika prag se spreminja glede na dražljaj intenzivnost.

Kakšna je torej razlika v dražljajih, potrebnih za zaznavanje razlike med dražljaji?

samo opazno razlika med dve dražljaji - minimalni znesek od spremeniti zahtevano za osebo zazna razliko . Glasnejši ali težji ali več od nekaj, kar se dogaja, večje je Razlika bo treba, da bi zaznati to.

kako zaznamo intenzivnost dražljaja? Senzorični receptorji so pretvorniki; spreobrnejo dražljaji v električne signale. V večini primerov ne ustvarjajo neposredno akcijskih potencialov. Namesto tega senzorični receptorji ustvarjajo receptorske potenciale, ki se razlikujejo intenzivnost z intenzivnost od dražljaj.

Kako se na ta način odzovemo na dražljaj?

Sposobnost organizma ali organa, da odzvati na zunanje dražljaji se imenuje občutljivost. Ko a dražljaj se nanaša na senzorični receptor, običajno izzove refleks ali vpliva nanj dražljaj transdukcija.

Kakšna je najmanjša količina stimulacije, ki je potrebna za odkrivanje določenega dražljaja?

Absolutni prag je minimalna količina stimulacije, potrebna za oseba za zaznati the dražljaj 50 odstotkov časa. Prag razlike je najmanjša razlika v stimulacija ki jih je mogoče zaznati 50 odstotkov časa.

Priporočena: