Kaj je retikularna lamina?
Kaj je retikularna lamina?

Video: Kaj je retikularna lamina?

Video: Kaj je retikularna lamina?
Video: LAMINAM Technical Guide Russian 2024, Julij
Anonim

Medicinska definicija retikularna lamina

: tanka zunajcelična plast, ki včasih leži pod bazalno lamina , sestavljen je predvsem iz kolagenskih vlaken in služi za sidranje bazalnih lamina na spodnje vezivno tkivo.

Iz česa je potem narejena mrežasta lamina?

The lamina densa je sestavljena iz nefibrilarnega kolagena, zlasti kolagena IV, glikoproteinov, kot so laminin, perlecan in nidogen, ter proteoglikanov. The retikularno plast je sestavljena iz kolagenov, vključno s tipom III, in je sestavljena iz fibronektina, ki je vgrajen v amorfno mleto snov, bogato z proteoglikani.

Podobno, kakšna je funkcija mrežaste lamine? Da bi povečali učinkovitost takega mehanizma, je retikularna lamina naj se obnaša kot trdno sidro; na ta način se sila, povezana s spremembo dolžine telesa zunanjih lasnih celic, učinkovito prenese na bazilarno membrano.

Kje je na ta način retikularna lamina?

The retikularno membrana (RM, imenovana tudi retikularna lamina ali apikalna kutikularna plošča) je tanka, trda lamina ki sega od zunanjih lasnih celic do Hensenovih celic.

Kaj je bazalna lamina?

The bazalna lamina je plast zunajceličnega matriksa, ki ga izločajo epitelijske celice, na katerem se nahaja epitelij. Pogosto se napačno imenuje bazalna membrana, čeprav je del bazalne membrane.

Priporočena: