Kaj povzroči, da se stoma umakne?
Kaj povzroči, da se stoma umakne?

Video: Kaj povzroči, da se stoma umakne?

Video: Kaj povzroči, da se stoma umakne?
Video: Сгладьте живот во время сна с помощью 8 простых приемов самомассажа с лимфодренажем живота 2024, Julij
Anonim

Umik želodca je povzročila s prekomerno napetostjo na črevesju oz stoma postavljeno na slabo izbrano mesto. Retrakcija stome lahko povzroči draženje kože in nepravilno fiksiranje stoma aparatom. V blagih simptomatičnih primerih se lahko za nadzor puščanja okoli aparata uporabi konveksna sprednja plošča in tesen pas.

Kasneje se lahko vprašamo tudi, kaj je umaknjena stoma?

A umaknjena stoma je kje stoma ne leži več na trebušni steni, ampak je videti potopljena ali v vdolbini. Ta vrsta stoma je relativno pogosta in lahko predstavlja občasne izzive.

Drugič, ali je mogoče popraviti prolapsirano stomo? Simptomatsko ali progresivno prolaps stome zahteva kirurško popravilo z laparotomijo ali laparoskopskim pristopom. Zadavitev črevesja lahko povzroči edem in nekrozo ter zahteva nujno operacijo.

Podobno se lahko vprašate, ali je umaknjena stoma nevarna?

Umik / Prolaps A umik od stoma je, ko je stoma leži ravno na koži ali pod nivojem kože. To umik lahko postane problematična, saj lahko vpliva na vašo prileganje stoma vrečko in povzroči puščanje, kar lahko povzroči bolečo in zlomljeno kožo.

Je normalno, da stoma štrli?

Prolaps stoma nastane, ko se stoma postane daljši od normalno Če tvoj stoma je prolapsirala bo videti dlje kot normalno in izstopati dlje od telesa. A stoma lahko izpade, če so mišice, ki jih podpirajo, šibke ali pa se to lahko zgodi zaradi napetosti trebušnih mišic, to je z dvigom.

Priporočena: