Je cefepim močan antibiotik?
Je cefepim močan antibiotik?

Video: Je cefepim močan antibiotik?

Video: Je cefepim močan antibiotik?
Video: Цефепим - инструкция по применению | Цена и для чего нужен? 2024, Julij
Anonim

Cefepim je cefalosporin (SEF je nizek spor v) antibiotik . Cefepim injekcija se uporablja za zdravljenje številnih vrst bakterijskih okužb, vključno s hudimi ali smrtno nevarnimi oblikami. Cefepim se lahko uporablja tudi za namene, ki niso navedeni v tem navodilu za uporabo.

Za kaj se pri tem uporablja cefepim?

Cefepim je generična oblika zdravila Maxipim, ki se uporablja za zdravljenje bakterij okužbe kot so urinarni trakt okužbe , pljučnico in kožo okužbe . Zdravilo na recept je v skupini antibiotikov cefalosporinov, ki delujejo tako, da ubijajo bakterije.

Ali se cefepim daje tudi peroralno? Cefepim je cefalosporinski antibiotik, ki ubija bakterije. Učinkovit je proti številnim (vendar ne vsem) okužbam. To zdravilo se lahko uporablja za resne okužbe, pri katerih drugi antibiotiki ne bi delovali. Cefepim ne deluje, če je peroralno (kot tableta ali kapsula).

Nato se postavlja vprašanje, kakšna je blagovna znamka zdravila Cefepime?

Maxipime

Ali se cefepim uporablja za zdravljenje sepse?

Cefepim ( Maxipim ) je bilo uporablja pri zdravljenju 22 bolnikov v starosti od 18 do 73 let s kirurškim posegom sepso sindrom (SAPS > 15). Cefepim intravensko v odmerku 2,0 g dvakrat na dan 7 do 10 dni v kombinaciji z metronidazolom v odmerku 0,5 g trikrat na dan.

Priporočena: