Katera kost je radius in ulna?
Katera kost je radius in ulna?

Video: Katera kost je radius in ulna?

Video: Katera kost je radius in ulna?
Video: Comparative anatomy of the Radius and ulna 2024, Julij
Anonim

Radialna ali radialna kost je ena od dveh velikih kosti podlakti , druga je ulna. Razteza se od stranske strani komolca do palčne strani zapestja in poteka vzporedno z ulno.

Pri tem, kako najdete polmer in ulno?

The polmer je na zunanji ali stranski strani komolca. Povezuje se s palcem na strani zapestja. The polmer je večji in daljši od ulna ki je na notranji ali medialni strani podlakti najbližje telesu.

katera kost je ulna? Ulna se nahaja na nasprotni strani podlakti od palca. Združuje se z humerus na svojem večjem koncu, da naredi komolčni sklep , in se pridruži datoteki karpalne kosti roke na manjšem koncu. Skupaj s polmerom ulna omogoča vrtenje zapestnega sklepa.

Ljudje se tudi sprašujejo, ali se radius in ulna križata?

The ulna je del zapestnega in komolčnega sklepa. Natančneje, ulna spoji (zglobi) s: trohleo nadlahtnice, na desni strani komolca kot šarnirski sklep s pollunarno trohlearno zarezo ulna . the polmer , v bližini komolca kot vrtljivi sklep, to omogoča polmer do križ nad ulna v pronaciji.

Katera kost je močnejša ulna ali radius?

The ulna je krajši in manjši od polmer . The polmer je del dveh sklepov: komolca in zapestja. V komolcu se združi s kapitulom nadlahtnice, v ločenem predelu pa z ulna pri radialni zarezo. Na zapestju, polmer tvori sklep z ulna kost.

Priporočena: