Kaj je minimalna zaprevna prostornina?
Kaj je minimalna zaprevna prostornina?

Video: Kaj je minimalna zaprevna prostornina?

Video: Kaj je minimalna zaprevna prostornina?
Video: Kaj se zgodi, če je prezračevanje v kuhinji in restavraciji slabo urejeno? 2024, Julij
Anonim

Minimalni okluzivni volumen (MOV) je ena od štirih metod za spremljanje inflacije manšet. Ta metoda vključuje dodajanje zadostne količine zraka za odpravo puščanja zraka ob navdihu, določenem z auskultacijo nad sapnikom (Pierce, 2007).

Kakšna je torej tehnika minimalnega puščanja?

najmanj·i·mam puščanje tehnika Po popolnem napihovanju zamašilne manšete endotrahealne ali traheostomične cevi se odvzame majhen volumen zraka ali fiziološke raztopine, tako da se rahlo puščanje se sliši na koncu vdiha (pozitivnega pritiska), da se izognemo poškodbam sapnika zaradi prenapihovanja.

Lahko se tudi vprašate, koliko zraka potrebujete za napihovanje traheostomske manšete? Vbrizgajte 0,5 ccm zrak naenkrat do zrak ni mogoče čutiti ali slišati, kako uhaja iz nosu ali ust (običajno 5 do 8 ccm). Če je bolnik sposoben govoriti, manšeta ni napihnjen primerno ( zrak vibrira glasilke). Majhen pilotski balon na zunanji strani cevi bo napihniti , kar kaže, da je manšeta je napihnjen.

kako naj vem, če mi manšeta pušča?

Pred ekstubacijo, puščanje manšete je običajno preverjeno . To je sestavljeno iz praznjenja manšeta endotrahealne cevi do preveriti da se plin lahko premika po cevi. Odsotnost a puščanje manšete kaže na prisotnost edema dihalnih poti, kar povečuje tveganje za postekstubacijski stridor in reintubacijo.

Kako izvedete test puščanja manšete?

To je enostavno izvajati , neinvazivno preskus vključuje izpihovanje balona manšeta na endotrahealni cevi (ETT) in opazovanje, ali lahko bolnik okoli nje diha. Zaznavanje avkultacija gibanja zraka kaže, da so dihalne poti patentne. Popolna odsotnost ali zmanjšanje puščanje bi povzročil zaskrbljenost LE.

Priporočena: