Kaj je medicinski debridman?
Kaj je medicinski debridman?

Video: Kaj je medicinski debridman?

Video: Kaj je medicinski debridman?
Video: Versajet İle Debridman ve Suprathel Deri Benzeri Uygulaması 2024, September
Anonim

Debride : Za odstranitev mrtvega, kontaminiranega ali oprijeta tkiva in/ali tujega materiala. Za debride rana mora odstraniti vse materiale, ki lahko povzročijo okužbo in ovirajo celjenje. To lahko naredimo z encimi (tako kot pri proteolitičnih encimih), z mehanskimi metodami (kot v vrtincu) ali z ostrimi debridment (z uporabo motenj).

Torej, kaj je kirurško odstranjevanje rane in zakaj se to naredi?

Debridement je odstranitev odmrlega (nekrotičnega) ali okuženega kožnega tkiva v pomoč a rana zdraviti. Prav tako je Končano za odstranjevanje tujkov iz tkiva. Postopek je bistven za rane ki ne gredo na bolje. Ko odstranimo slabo tkivo, se rana lahko ponovno začne proces zdravljenja.

Drugič, zakaj se izvaja debridement? Debridement se uporablja za čiščenje odmrlega in onesnaženega materiala iz rane za pomoč pri celjenju. Postopek se najpogosteje izvaja iz naslednjih razlogov: Za odstranitev tkiva, kontaminiranega z bakterijami, tujim tkivom, odmrlimi celicami ali skorjami. Za ustvarjanje čistega roba roba za zmanjšanje brazgotin.

Podobno se sprašujejo, ali je debridman velika operacija?

To debridment tip spodbuja celjenje ran z odstranitvijo biofilma in devitaliziranega tkiva. Raven debridment je določena s stopnjo odstranitve devitaliziranega tkiva. Kirurški debridement je najbolj agresiven tip debridment in se izvaja v a kirurški operacijska soba.

Kaj je postopek debridement?

Debridement je postopku za zdravljenje rane na koži. Vključuje temeljito čiščenje rane in odstranjevanje vsega hiperkeratotičnega (odebeljene kože ali žulja), okuženega in neživečega (nekrotičnega ali odmrlega) tkiva, tujih naplavin in ostankov materiala iz oblog.

Priporočena: