Kje se nahaja Supraspinous fossa?
Kje se nahaja Supraspinous fossa?

Video: Kje se nahaja Supraspinous fossa?

Video: Kje se nahaja Supraspinous fossa?
Video: Palpation: Supraspinous Fossa 2024, Julij
Anonim

The supraspinozna fosa je omejen s hrbtenico lopatice na spodnji strani, akromionskim procesom na stranski strani in zgornjim kotom lopatice na zgornji strani. Supraspinatus mišica izvira iz supraspinozna fosa.

Vedeti morate tudi, kje je supraspinatus fossa?

Uvod. The supraspinatus mišica, ki je med mišicami rotatorne manšete najučinkoviteje, se nahaja v supraspinozi fossa lopatice, ki je boljša od lopatice.

Podobno, kakšna je funkcija Supraspinozne fose? Nadspinozna jama je ločena od infraspinozne jame s hrbtenico lopatice. Supraspinozna fosa lopatice je funkcionalnega pomena, ker izvira iz: 1. supraspinatusne mišice (ena od štirih rotacijskih manšet) mišice ).

kje se nahaja glenoidna fosa

Glenoidna votlina prikazano rdeče. To votlino artikulira z glavo nadlahtnice. The glenoidna votlina ali glenoidna fosa lopatica je del rame. Je plitka, piriformna sklepna površina, ki je nahajajo na stranskem kotu lopatice.

Kje najdemo akromion?

The akromion proces je kostna struktura nahajajo na vrhu lopatice. Ta proces zagotavlja artikulacijsko (vezno) točko s ključnico, ki proizvaja tudi akromioklavikularni sklep.

Priporočena: