Ali kis ubija Serratia marcescens?
Ali kis ubija Serratia marcescens?

Video: Ali kis ubija Serratia marcescens?

Video: Ali kis ubija Serratia marcescens?
Video: Fatmir Sulejmani & Lana Vukcevic Cipele (COVER) 2024, Julij
Anonim

Špricam veliko bele barve kis povsod ponori števci kadi. To naj bi bilo ubiti 99% bakterij/ plesni. Nekaj kapljic olja čajevca/melaluka lahko dodati tudi. To pravijo strokovnjaki kis je najboljša izbira pri čiščenju teh hroščev.

Nato se lahko vprašamo tudi, kako ubijati Serratia marcescens?

Trdovratni biofilm Serratia marcescens se lahko odstrani samo z mešanjem in mazivom za komolce. Začnite tako, da v majhni skledi zmešate rahlo tekočo pasto, sestavljeno iz četrt skodelice sode bikarbone in žlice tekočega mila za posodo.

Ali je tudi Serratia marcescens škodljiva? Danes, Serratia marcescens velja za a škodljivo človeški patogen, za katerega je znano, da povzroča okužbe sečil, okužbe ran in pljučnico. Serratia običajno ni škodljivo za zdrave ljudi, vendar je to tisto, kar je znano kot oportunistični patogen. Glede na priložnost, Serratia lahko črkuje težave.

Ali kis na ta način ubije rožnato plesen?

Za ubiti plesni : Uporabite destilirano belo kis in ga vlijemo v razpršilno steklenico, ne da bi jo zalivali. Razpršite kis na plesnivo površino in pustite stati eno uro. Na koncu obrišite območje z vodo in pustite, da se površina posuši. Kakršen koli vonj iz kis naj bi v nekaj urah izginilo.

Kaj je najboljše zdravilo za bakterije Serratia marcescens?

Okužbe s Serratia je treba zdraviti z aminoglikozid plus antipseudomonal beta-laktam , kot enkratna uporaba a beta-laktam lahko izbira za odporne seve. Večina sevov je dovzetna za amikacin , vendar poročila kažejo na naraščajočo odpornost proti gentamicin in tobramicin.

Priporočena: