Kaj je kemični dražljaj?
Kaj je kemični dražljaj?

Video: Kaj je kemični dražljaj?

Video: Kaj je kemični dražljaj?
Video: Простой способ очистить инструмент от старого раствора. 2024, Julij
Anonim

kemični dražljaj . A kemikalija (tekoča, plinasta ali trdna), ki lahko sproži odziv. Poglej tudi: dražljaj.

Kaj torej mislite s dražljaji?

-lī ') Fiziologija Nekaj takega lahko izzvati ali vzbuditi fiziološki odziv v celici, tkivu ali organizmu. A dražljaj lahko biti notranji ali zunanji. Čutni organi, na primer uho, in senzorični receptorji, kot so tisti v koži, so občutljiv na zunanje dražljaji na primer zvok in dotik.

Kaj je poleg zgornjega spodbuda v biologiji? Stimulus je beseda, ki se pogosto uporablja v biologija - nekaj, kar na primer povzroči reakcijo v organu ali celici. V finančnem in gospodarskem kontekstu a dražljaj je lahko spodbuda: denar, ki ga porabite za članstvo, je a dražljaj za obisk telovadnice.

Nato se lahko vprašamo, kaj je primer spodbude?

samostalnik. Stimulus je nekaj, kar povzroča reakcijo, zlasti zanimanje, navdušenje ali energijo. An primer od dražljaj je sijoč predmet za dojenčka. An primer od dražljaj je priliv denarja v gospodarstvo, ki je zasnovan tako, da pomaga gospodarstvu pridobiti zagon ali energijo.

Kako se imenuje odziv na dražljaj?

V fiziologiji je a dražljaj (množina dražljaji ali dražljaji) je zaznavna sprememba fizične ali kemijske strukture notranjega ali zunanjega okolja organizma. Sposobnost organizma ali organa, da odzvati na zunanje dražljaji je poklical občutljivost.

Priporočena: