Kako dolgo kraste živijo na pohištvu?
Kako dolgo kraste živijo na pohištvu?

Video: Kako dolgo kraste živijo na pohištvu?

Video: Kako dolgo kraste živijo na pohištvu?
Video: Тува. Убсунурская котловина. Кочевники. Nature of Russia. 2024, Julij
Anonim

Kraste lahko živijo na človeškem telesu 1 do 2 meseca. Oni lahko živi v posteljnini oz pohištvo za 2-3 dni.

Kako se torej znebiti kraste na pohištvu?

Predmeti, kot so posteljnina, oblačila in brisače, ki jih uporablja oseba z kraste se lahko razkuži s strojnim pranjem v vroči vodi in sušenjem po vročem ciklu ali s kemičnim čiščenjem. Predmete, ki jih ni mogoče oprati ali kemično očistiti, je mogoče dekontaminirati odstranjevanje od kakršnega koli telesnega stika vsaj 72 ur.

Podobno lahko kraste živijo na trdih površinah? Žuželka se širi od osebe do osebe ali z deljenjem ali v tesnem stiku z okuženimi brisačami, posteljnino, blazinami ali oblačili. To naredi ne živijo na trdih površinah kot so pulti, ročaji pip, gumbi na vratih ali igrače. Ne more v živo stran od človeškega telesa za več kot 24 do 48 ur.

Prav tako morate vedeti, ali lahko dobite kraste od nekoga, ki sedi na vašem kavču?

Kraste običajno se širi s podaljšanim stikom kože na kožo z a oseba kdo ima kraste . Pridobivanje garje iz pisarniškega stola ali kabine, ki ga uporablja a oseba z kraste zelo malo verjetno, razen če the okužen oseba je olupljeno kraste.

Ali Lysol ubija kraste?

Od kraste se hitro širi, boste morali zdraviti tudi svoj dom. To volja pomagajo zagotoviti kraste so popolnoma odstranjeni iz vašega okolja. Na površino in oblačila uporabite razkužila, vključno s tistimi, ki vsebujejo permetrin. Nanesite alkohol za drgnjenje oz Lysol do ubiti hrošči na trdih površinah.

Priporočena: