Je Lvidd enak Lveddu?
Je Lvidd enak Lveddu?

Video: Je Lvidd enak Lveddu?

Video: Je Lvidd enak Lveddu?
Video: 200 - Эхокардиография - Нормальная систолическая функция правого желудочка на примере TAPSE 2024, Julij
Anonim

Zunanji diastolični premer LV ( LVEDD ) v tej študiji, ki kaže očitno povečanje s starostjo in velikostjo telesa, v nasprotju z notranjim diastoličnim premerom LV ( LVIDD ). LVWL je nov ukrep; podane so normalne starostne in spolne vrednosti. LVWL se povečuje z velikostjo telesa, vendar se s starostjo zmanjšuje.

Vedeti morate tudi, kaj je Lvedd?

10,5–18,5. LV označuje levi prekat; LVEDD označuje diastolično dimenzijo LV na koncu; LVESD označuje končno sistolično dimenzijo LV; PWd označuje debelino zadnje stene na koncu diastole; IVSd označuje debelino stene septuma na koncu diastole; RV označuje desni prekat.

Drugič, kakšna je normalna velikost levega prekata? Ta merila uvrščajo LV velikost kot normalno (moški: 42 do 59 mm; ženske: 39 do 53 mm), rahlo razširjen (moški: 60 do 63 mm; ženske: 54 do 57 mm), zmerno razširjen (moški: 64 do 68 mm; ženske: 58 do 61 mm) ali močno razširjena (moški: ≧ 69 mm; ženske: ≧ 62 mm).

V zvezi s tem, kaj je LVIDd?

ITM, indeks telesne mase; BSA, površina telesa; LVEDV, končni diastolični volumen levega prekata; LVEDVi, indeks LVEDV; LVEF, iztisna frakcija levega prekata; LVIDD , notranji premer levega prekata v diastoli.

Kako se izračuna Lvedd?

Z uporabo formula : ( LVEDD - LVESD / LVEDD ) x 100 dobimo odstotek razlike v velikosti levega prekata kot parameter, kako dobro se levi prekat krči in zato zmanjša velikost med sistolo. Vrednosti> 28% veljajo za normalne.

Priporočena: