Kaj pomenijo stranski brsti?
Kaj pomenijo stranski brsti?

Video: Kaj pomenijo stranski brsti?

Video: Kaj pomenijo stranski brsti?
Video: ŠTA KORISTI KOPNENA VOJSKA RUSIJE U UKRAJINI ? 2024, September
Anonim

Opredelitev stranskega brsta .: a brst ki se razvije v osi med pecljem in steblom.

V skladu s tem, kaj je stransko?

Značilno je, bočna se nanaša na zunanjo stran dela telesa, uporablja pa se tudi za stran dela telesa. Na primer, ko govorimo o kolenu, bočna se nanaša na stran kolena, ki je najbolj oddaljena od nasprotnega kolena. Nasprotno od bočna je medialna. 2. V radiologiji je sleng za a bočna Rentgensko slikanje.

Prav tako veste, kakšna je funkcija brsta? Brsti so lahko specializirani za razvoj cvetov ali kratkih poganjkov ali pa imajo splošne možnosti ustreliti razvoj. Izraz brst se uporablja tudi v zoologiji, kjer se nanaša na izrastek iz telesa, ki se lahko razvije v novo osebo.

Na kakšen način so apikalni in stranski brsti?

Običajno konec poganjka vsebuje apikalni brst , kjer se pojavi rast poganjkov. The apikalni brst proizvaja hormon auksin (IAA), ki zavira rast stranski brsti naprej po steblu proti aksilarni brst.

Kaj pomenijo naključni brsti?

Naključni brsti : Ko a brst raste iz položaja, ki ni običajen, se imenuje naključni brst . The brst ki se pojavljajo drugje na rastlini (na primer na deblih, koreninah ali listih), razen iz osi listov, konic stebel in vrhov rastlin.

Priporočena: