Kaj je modifikator 53?
Kaj je modifikator 53?

Video: Kaj je modifikator 53?

Video: Kaj je modifikator 53?
Video: Детейлинг ФУРЫ. DAF 105 XF #ОТМЫЛИ 2024, Julij
Anonim

Predložite CPT modifikator 53 s kirurškimi kodami ali medicinskimi diagnostičnimi kodami, ko se postopek prekine zaradi olajševalnih okoliščin. To modifikator se uporablja za poročanje o storitvah ali postopkih, ko so storitve ali postopek prekinjeni po dajanju anestezije pacientu.

Podobno, kakšna je razlika med modifikatorjem 52 in 53?

Po definiciji, modifikator 53 se uporablja za označbo ustavljenega postopka in modifikator 52 označuje zmanjšane storitve. V obeh primerih je a modifikator je treba dodati kodi CPT, ki predstavlja osnovno storitev, opravljeno med postopkom. Napaka modifikator lahko povzroči zavrnitev.

Podobno, koliko modifikator 53 vpliva na povračilo stroškov? Povračilo modifikatorja 53 Od 1. septembra 2015, povračilo stroškov po vseh načrtih bo 50% urnika osnovnih pristojbin. To naredi ne vključujejo večkratnega kirurškega zmanjšanja, dvostranskih cen itd., ki se lahko uporabijo tudi.

Kaj je glede tega modifikator 52?

Modifikator - 52 (znižane storitve) pomeni, da je bila storitev po priročniku CPT delno zmanjšana ali odpravljena po presoji zdravnika. Ko zdravnik izvede dvostranski poseg samo na eni strani, dodajte modifikator - 52.

Kdaj je treba uporabiti modifikator 52?

Modifikator 52 je opisan za uporabo s kirurškimi ali diagnostičnimi kodami CPT za označevanje zmanjšanih ali odpravljenih storitev. To pomeni modifikator 52 bi moral biti uporabljeno na CPT, ki predstavljajo diagnostične ali kirurške storitve, ki jih je ponudnik znižal po lastni izbiri.

Priporočena: